Morganas Döttrar är en Umeåbaserad dansgrupp bestående av Katarina Klingberg, Madeleine Holmlund, Ylva Åkesson och Ida Holmgren. Gruppens medlemmar har under många år tränat och uppträtt med egyptisk magdans men tröttnat på dess traditionalism och glättighet. Vi har därför skapat vår egen dansstil, Kick Ass Fusion Bellydance.

Med inspiration av nyare strömningar inom genren såsom American Tribal Style och Gothic Bellydance, liksom från andra typer av dans, gör Morganas Döttrar nu egna nyskapande koreografier sprungna ur gruppens dynamik och uttrycksvilja.

Egyptisk folkmusik och gladpop får stå tillbaka för modern musik präglad av tyngd, mystik och dramatik. Istället för sidentyg och paljetter bärs kängor, kedjor, läder och nitar. Där det gängse uttrycket i orientalisk dans är inställsamt och småflirtigt, utstrålar Morganas Döttrar kraft och dramatik.

Utan att be om tillåtelse intar vi scenen och utmanar publiken snarare än att vädja till deras godkännande. Morgana, en keltisk höggudinna associerad till krig, sexualitet och naturens krafter, är en inspirationskälla och Morganas Döttrar bär med stolthet hennes namn vidare in i framtiden.

De stilar Morganas Döttrar uppträder med är dels Kickass Fusion Bellydance, dels Dark Fusion Bellydance. Kickass Fusion är unik för Morganas Döttrar. Det är en brutal dansstil som utstrålar vrede, hunger, stolthet och är kompromisslös i sin utlevelse. Dark Fusion Bellydance är lika stolt och dramatisk men mer mystisk och rituell till sin karaktär.